Introduktion til Pernille

Det gode ved livet på landet

Jeg er født og opvokset i Nakskov. Jeg er født som en af de sidste på Nakskov sygehus, som nedlagde fødeafdelingen i anden halvdel af 1988.

Da jeg var 9 år flyttede min mor, far og mig fra Nakskov og til Sjunkeby. En lille by ca. 10 km. syd for Nakskov. Det betød også et skoleskift, fra en byskole til en landskole.

 

Jeg kendte godt pigerne i klassen, for dem gik jeg til spejder med. Men meget var alligevel anderledes.

I byen måtte vi ikke lege på vejene, for der kørte mange biler. I Sjunkeby mødtes børnene ofte og spillede rundbold på sidevejene. Vi besøgte tit hinanden og det var sjældent at jeg spiste hjemme alle aftener.

Om sommeren cyklede vi altid til stranden. Der var vel 3-4 km. Så lå vi og plaskede rundt, spiste vores madpakker, samlede sten og hyggede hele dagen.

Jeg var tit i skoven og løbe med min mormor og morfar. De løb og så løbnjeg jo med. Om foråret lugtede der grimt af løg – som voksen har jeg fundet ud af det er når ramsløgens kommer frem.

Min far, og til tider min mor, sejlede på Nakskov Fjord. Vi fangede skrubber, aborre, ål, hornfisk. Ja, vi spiste tit fisk.

 

Hvad er det jeg vil frem til med det her tilbageblik på min barndom?

Det er at der er mange billige, hvis ikke gratis, glæder ved at bo på landet.

Jeg er så priviligeret at jeg har fundet mig en god mand, som støtter op om mine projekter og gerne tager med ud på en gåtur, selvom han faktisk hellere vil sidde og rode med sit teknik i kælderen.

Lige i vores ‘baghave’ på Langø ligger Naturpark Nakskov Fjord. Her har vi øer og holme. Der er gode muligheder for gåture på diget, som indrammer fjorden hele vejen fra Langø til Nakskov. Vi skal gå ned til Søndernoret, hvor der er så lavvandet at børn sagtens kan soppe. Albuen ligger ikke langt væk. Der er en fin gåtur på 7 km., i sand, fra Albuen Strand ud til Albuen. Heldigvis sejler Postbåden gerne en hjem igen.

På Langø har vi en god græsplæne med shelter, bålplads, krolf og petanque. Der er fine muligheder for at spise sin madpakke på overdækkede spisepladser. Hvis man har glemt madpakken kan man om sommeren købe mad i Langø Havnegrill.

 

Hvis man er frisk på at køre lidt har vi lækre skove og skønne strande. Jeg er selv svært begejstret for Vindeholme skov. Tag en tur igennem skoven og gå tilbage langs diget. En lidt længere tur kan bevæge sig ned for Næsby Strand som også er god at bade ved – der badede jeg meget som barn. Det var også i Vindeholme skov min mormor, morfar og jeg løb.

 

Der er nok med muligheder. Det handler blot om at se mulighederne frem for begrænsningerne.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Introduktion til Pernille