Kønsscanning

Banana Cream Pie

img_1060

Til Thanksgiving skal der tærte til, og jeg er faldet pladask for Banana Cream Pie.

Da jeg studerede i Odense var vi nogle stykker som samledes til Thanksgiving; åd junkfood, så NFL, spise Banana Cream Pie og åd junk den lange nat..

Jeg har som sådan ikke set NFL siden da, men i går fik jeg altså sådan lyst til Banana Cream Pie at jeg måtte finde opskriften frem.

Jeg har brug en tærteform med en diameter på 20 cm. Hellere en høj saftig tærte end en lav tør.

Here goes..

Tærtebund

150 g. hvedemel

100 g. smør (skæres i små stykker)

50 g. sukker

1  æg

img_1053

Det hele blandes i en skål. Jeg bruger ALTID hænderne (fjern lige smykker fra fingre og håndled, og vask hænder!), da varmen fra hænderne smelter smørret og man får en lækker dej.

Pak den samlede dejklump ind i cellofan og læg den til at hvile i minimum 1 ime i køleskabet.

Når dejen har hvilet ruller du den ud, så den kan komme i bageformen. Husk at ‘mele’ bord og kagerulle, da dejen er “sticky”. Tærteforme smurte jeg med smør.

Tærtedejen sættes i en forvarmet ovn (200 grader) i ca. 20 min. eller indtil at den er gylden. Hvis du vil undgå at dejen løfters og, kan du hælde tørre kikærter over, men det kan undværes.

Cremen

150 g. sukker

40 g. hvedemel

1 tsk. salt

475 ml. mælk

3 æggeblommer, piskede (brug æggehviderne til kokosmakroner!)

30 g. smør

1/2 tsk. vaniljepulver eller kornene fra én vaniljestang

Derudover skal du bruge 4 bananer, i skiver, som fyld.

img_1058

Sukker, mel og salt kommes i en kasserolle. Hæld forsigtigt mælken over imens du pisker. Der må for Guds skyld ikke komme klumper.

Opvarm sukker, mel, salt og mælk stille og roligt. Vær hele tiden over det. Det må IKKE brænde på.

Når cremen begynder at tykne skal det op og koge. Kog, mens du pisker som en gal, i minimum 2 minutter. Det vil være surt hvis cremen smager af mel..

Tag derefter cremen af varmen. Hæld en lille smule creme over i de sammenpiskede æggeblommer. Herefter hælder du æggeblommerne over i cremen. Pisk, pisk, PISK i et par minutter. Æggeblommerne skal legerer med cremen – lidt som når du rører en mayonnaise.

Put derefter vanilje og smør i. Pisk igen..

Læg bananskiver i den lysebrune tærtebund og hæld cremen over. Uhm..

Nu skal tærten bage i 30-35 minutter, v. 175 grader.

Cremen vil føles blød, men når tærten køler af, vil den sætte sig. Fortvivl ej, og bag tærten for længe. Tro på det!

Jeg serverer tærten med creme fraiche (minimum 18%). Jeg kan godt lide det syrlige til den ret søde tærte. Den kan dog også spises med flødeskum eller endda vaniljeis.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kønsscanning