Det gode ved livet på landet

PCO og vejen til graviditet

I sommeren 2015 besluttede Martin og jeg at nu var det tid til at starte op på projekt baby. Jeg smed p-pillerne på min 27 års fødselsdag.

Tiden gik og min menstruation blev mere og mere uregelmæssig. I marts gik jeg til min læge. Det var altså lidt mærkeligt at jeg kun havde haft 2 menstruationer siden juli, og på daværende tidspunkt var det nogle og 80 dage siden sidst. Min læge fik hurtigt mistanke til PCO og sendte mig til videre undersøgelse hos en gynækolog. Nå, skulle jeg nu aldrig have børn?!

I starten af april kom jeg til gynækolog. Imellemtiden havde jeg læst den ene bog efter den anden, og enhver hjemmeside med bare en smule viden om PCO var blevet læst flere gange. Jeg ville være forberedt.

Gynækologen tjekkede min blodprøver som så fine ud, men på den indvendige scanning var det tydeligt at jeg havde adskillige cyster på begge æggestokke. De lå som perler på en snor. Hvad nu? Jo, jeg skulle såmænd tabe mig og begynde at motionere.

Hm. 107 kg. ondskab. Jeg var SÅ ked af det. Var det nu igen min egen skyld?!

Jeg gik i gang med vægttabet vha. KISS principperne. Det minder meget om LCHF hvor alle former for kulhydrater udelukkes. Jeg tabte mig. SÅ fedt.

Ved næste konsultation hos gynækologen havde jeg tabt mig 7 kg. Der var alligevel langt hen til de 25 kg., og det slog mig helt ud. Heldigvis var Martin igen en urokkelig støtte. Han fejlede heldigvis ikke noget og havde en sædkvalitet helt i top.

Da vi runder august måned har jeg tabt mig 13 kg. Jeg er begyndt at løbe og har egentlig fundet mig fin tilfreds med at nu skal jeg fokusere på mig og ikke irriterer mig over min manglende fertilitet. Jeg får en menstruation i starten af august, men jeg tænker ikke videre over det.

Vi når frem til den første weekend i september. Jeg er ualmindelig træt og har en dum, dum kvalme. Jeg bider ikke mere fast i det, men tager dog alligevel en test søndag morgen. POSITIV! Helt igennem positiv. Uforklarligt,

Jeg bliver scannet hos gynækologen, da jeg er 4+4 og 6+4. Alt er fint!!! Nu hr jeg fået lavet vandrejournal. Det næste er blodprøven til doubletesten, samtale med en læge grundet forhøjet BMI, nakkefoldsscanning og glukosebelastning. Men meget mere om det når jeg kommer så langt.

 

Kort fortalt: Det ér muligt at blive gravid med PCO.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det gode ved livet på landet