Gravidsvømning

Hjemmefødsel – del 1

Jeg har længe (som i flere år!) været nysgerrig og interesseret i idéen om en hjemmefødsel, hvis det en dag blev aktuelt. Og det kan man vidst sige at det er blevet i og med at jeg skal føde et barn til maj, men hvor, er det store spørgsmål.

Jeg har talt med flere veninder som har født hjemme i egen stue. Jeg har sågar talt med en veninde hvor alt var klappet og klart, men grundet komplikationer blev det på sygehuset – til hendes store ærgelse.

Allerede inden jordemoder besøget i tirsdags havde jeg overvejet det flere gange og endda nævnt det for Martin. Martins meget tydelige udmelding var: “Tak, men nej tak. Måske ved næste barn..”

Da jeg besøgte jordemoderen spurgte hun om det var noget jeg havde overvejet, hvortil jeg svarede: “JA! Min kæreste er dog ikke lige så enig.” Hun grinte og sagde at det var en meget normal ‘mande’ attitude og gav mig en folder med hjem, som jeg diskret lagde under fjernbetjeningen. 😉 Nuvel, det hjalp ikke så meget.

Jeg læste og læste, særligt på hjemmesiden for hjemmefødselsordningen Sjælland.

Martin sagde at jeg skulle holde op med at plage, men at han ville kigge på en ‘for og imod’ liste, hvis den da indeholdte for og imod for både hospital og hjemmefødsel. Det blev til denne liste:

img_1134

Den er med garanti MEGET forenklet og kan sikkert diskuteres herfra og til månen, men det var min umiddelbare tilgang.

Hvorfor er det så at jeg så nødig vil føde på et hospital?

Tjo, I har vel alle hørt de dårlige arbejdsforhold der er for jordemødre, sygeplejersker og læger på fødegange i det ganske danske land!? Det er absolut også det jeg hører fra veninder som har født over det sidste stykke tid. Det er en stressende affære og man føler sig som et nummer i rækken: Det er endt som en baby fabrik. Dét har jeg ikke lyst til.

Jeg vil gerne kunne slappe af i egne, trygge omgivelser uden at skulle føle at jeg er i vejen.

Derudover er jeg jo ikke syg, jeg er gravid og skaber liv.

Så.. Jeg skrev til Susanne, som er én ud af to jordemødre som er tilknyttet område syd i Region Sjælland. Hende får vi besøg af, herhjemme på Langø, d. 15/12. Jeg er spændt på om hun kan overtale min kæreste Martin. (Psst.. Han har ikke læst for og imod listen endnu!).

5cd56f26-f9bc-49e8-aa2f-56625d50bd9c-4246-000005691fe94ffa_tmp

Jeg har nævnt for min far (som bor 4 huse væk fra os) at jeg kraftigt overvejer en hjemmefødsel. Jeg havde forventet en mindre skideballe over mulige komplikationer og at sygehuset er det eneste rigtige. Men.. Min søde far grinede og sagde at det havde han faktisk forventet at jeg ville – altså føde hjemme. “Det passer til den du er og din personlighed.” Min mormor er hellere ikke imod idéen, for hun fødte da også begge sine hjemme.

Jeg glæder mig i denne søde juletid. Jeg kan se frem til et jordemoder besøg hjemme i vores stue d. 15. og ikke mindst en gennemscanning d. 22.

2 kommentarer

  • Jeanett

    Susanne og Tina er bare mega fantastiske 🙂
    Jeg fødte selv hjemme (i Holeby) for næsten 5 år side. Jeg havde bestemt også for og i mod listen fremme flere gange.
    Både Tina (som var med til min fødsel) og Susanne var så fantastiske, de giver sig tid til en og lytter. Mener der var blevet sat 2 timer af til det første møde (de var der begge to) men de var der meget længere.
    Der er mange andre former for smertelindring end lige epi, det har jeg fundet ud af 🙂 dog tog min fødsel kun 4 timer så nåede ikke så meget 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Pernille.
    Hvis du skal have endnu mere materiale til at overtale Martin, så har jeg lavet denne side der samler alt op omkring hjemmefødsler du kan henvise ham til 🙂
    http://www.godhjemmefoedsel.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gravidsvømning