Misdannelsesscanning

Hjemmefødsel, del 2

YES!!! Endelig fik jeg ja til at føde hjemme, men vejen dertil var ikke en dans på roser.

I går, d. 5/1, var jeg indkaldt til samtale med en fødselslæge på Næstved Sygehus, på opfordring fra hjemmefødselsjordemoderen. Hun var på besøg for et par uger siden.

Lægen jeg kom ind til, virkede en smule fraværende og forvirret, hvilket jeg da også fik konstateret senere på dagen.

Men.. Hun spurgte ind til hvorfor jeg gerne vil føde hjemme, hvortil jeg forklare om mit ønske om at være i trygge rammer, samtidig med at et sygehus er for syge og jeg skal ‘bare’ føde. Jeg er ikke syg!

Hun kiggede i min journal, hvortil hun synes det var lidt svært at give mig et direkte svar på om jeg måtte eller ej! Lige det samme svar som jordemoderen gav mig for 3 uger. Hvorfor skulle jeg så køre i 3 timer for det? Hmpf.. Nå, hun lovede så at hun ville tage min sag med på konference med de andre læger om eftermiddagen, for at hære deres holdning. Tak!

Jeg blev hurtigt scannet og Blob er bare SÅ fin og helt alderssvarende.

Inden jeg gik gjorde hun mig opmærksom på at hendes eventuelle ja, var med et ret stor aber dabei. Hvis jeg fik den mindste komplikation; forhøjet blodtryk, svangerskabsforgiftning,  lav eller høj vægt hos baby, graviditetssukkersyge osv. ville det blive fødsel på hospital. Det er også fint nok.

Knapt var min mormor og jeg nået ud fra hospitalet før mobilen ringede, men jeg kørte bil. Den ringede igen kort efter, hvor jeg ringede tilbage da vi holdt stille. Det var lægen som kunne give mig et ja.

Ikke lang tid efter ringede lægen igen, denne gang var det dog en fejl som hun undskyldte mange gange. Hun var lidt forvirret.. 😂

Vi skal til samtale og tilvæksscanning i uge 32, som er midt i marts. Her skal vi se om det hele vokser det skal. Det er jeg sikker på at det nok skal.

Næste step er at den anden hjemmefødselsjordemoder skal ringe til mig for at aftale tid, jeg skal aflyse de andre tider hos jordemoderen i Nakskov og aflyse fødselsforberedelse i Nakskov.


Bortset fra skift af jordemoder og lykken over at skulle føde hjemme, går det faktisk ret godt.

Jeg er så småt begyndt at mærke Blob være aktiv hver dag. Det er en vidunderlig følelse. Det får det hele til at synes lidt mere virkeligt. ❤

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Misdannelsesscanning