Skal jeg være mor?

Stofble til den lille..

Jeg har for længst besluttet at jeg vil bruge stofbleer til lille Blob når han ankommer i løbet af foråret.

Nu er det så bare HVILKEN stofble skal jeg/vi vælge.

Jeg vil på den ene side gerne have en ble som er nem for Martin at håndtere, men også en økonomisk og gerne en økologisk løsning.

Der findes nemme, men dyre løsning såsom AIO (All In One), som minder om en almindelig papirsble. Så kan man få en AI2 (All In 2), også kaldes en hybrid, hvor man har et cover hvori man så klikker et indlæg. De er begge MEGET nemme at gå til, og som skrevet mange andre steder, far-venlig. Men de er dyre..

Lommebleer minder til forveksling om en AI2, men her ligger man et indlæg ind i en lomme (heraf navnet). Man kan læggenlige så mange indlæg i, som man ønsker, alt efter behov. Lommebleer er, som udgangspunkt, billigere end AI2.

På ydersiden af AIO, AI2 og lommebleer er der en plastikskal, et cover. Dette cover er ikke nødvendigvis særlig sundt for huden.

Derfor..

Mit valg er faldet på bindebleer. Bindebleer er ikke særligt far-venlige, men til gengæld økonomiske og økologiske. I hverdagen er det jo nok også mig som vil komme til at stå med de fleste bleskift. Og Martin, han skal nok lære det!

En bindeble består af en yderdel, som man folder og binder til sidst. Indeni ligger man et indlæg (som kan ligne lidt et trusseindlæg) en prefold (en klud som foldes) eller ganske enkelt en gammel stofble som foldes. Når bindebleen er bundet, putter man en blebuks udover – enten i plastik eller uld. Jeg vælger helt klart uld.

Efter hver bleskift skifter man bindeble og indlæg, men uldbuksen kan genbruges pga. lanolinen. Lanolin findes naturligt i ubehandlet uld, men man kan også efterbehandle. Det gør at ulden er selvrensende og derfor ikke bliver beskidt og lugter.

Jeg glæder mig rigtig meget til at få min startpakke hjem, og selvfølgelig også til at lille Blob kommer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal jeg være mor?