En tur på fødegangen..

Lanolinbehandling af uldblebukser

Med små 7 uger til terminsdatoen, tænkte jeg at det så småt måtte være tid til at få lanolin behandlet mine uldblebukser.

Jeg har købt 5 par og så har min tante strikket 4 par. Så jeg er godt med i forhold til beholdningen. De er naturligvis ikke i samme størrelse, så jeg burde være godt kørende de næste par måneder.

Selvom jeg bor i udkanten af Danmark og at vi måske ikke har mange special butikker, så har vi dog alligevel en helsebiks – HelseHuset. Hos dem har jeg købt lanolin og uld vask. Dejligt at kunne bruge de lokale butikker, fremfor at alt skal købes online.

Jeg har lært rigtig, rigtig meget om stofbleer og hele tanken om at ‘reuse’. Det glæder mig at vi kan bruge materialer igen, i stedet for blot at smide ud.

Lanolin behandling

img_2140

Jeg har taget udgangspunkt i ‘Ko & Ko’ opskriften på lanolin behandling af uldblebukser.

Helt grundlæggende skal man bruge:

– 1 tsk. uld vaskemiddel

– 1 tsk. lanolin

– 1 balje med varmt vand.

Jeg kogte en kedel vand og resten tog jeg fra den varme hane. Vandet skal blot være så varmt at lanolinen smelter.

Blebukserne vender jeg på vrangen, for det er jo på indersiden at bukserne skal være vandtætte.

Blebukserne lægges i baljen med lanolin blandingen. Her trykker jeg blebukserne under vandet med en ske. Det er vigtigt at bukserne er helt under vand. For at holde dem nede ligger jeg en tallerken over.

img_2141

img_2142

30 minutter senere hælder jeg vandet fra og trykker forsigtigt det overskydende vand ud. Det er vigtigt ikke at vride. Det har ulden ikke godt af.

Nu ligger bukserne til tørre på tørrestativet ude i den skønne forårssol.

img_2143

Nu er jeg ét skridt tættere på at være klar til at Laurits ankommer. 👍🏻

Hvis du vil vide mere om mine tanker omkring brugen af stofble, kan du læse mit tidligere blogindlæg.

Stofble til den lille..

2 kommentarer

  • Tanja

    Hej,
    Jeg har netop givet mine to babytæpper i uld en lanolinkur med ko&ko’s 100% lanolin og lidt babyshampoo, men har åbenbart ikke formået at få opløst lanolinen helt så der er kommet lanolin på tæpperne og jeg har ikke kunne få det af ved at skylle bagefter. Har du et tip?? Der er nu gule lanolinplamager på tæpperne og de hænger til tørre, men er bange for at de nu er helt fedtede når de tørrer :-/

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Pernille

      Hej Tanja.
      Er det 100% uld? For så ville jeg ligge tæpperne i en gryde med koldt vand, varme vandet op til kogepunkt og lade det køle HELT af. Du må ikke røre i de undervejs. Det må du kun gøre hvis det er 100% uld.
      Hvis der er iblandet bomuld eller silke, ville jeg hælde lunkent vand over. Uld i sig selv tåler ikke store temperaturforskelle, men det kompensere bomuld/silke for.
      Husk ikke at røre for meget i vandet.
      Held og lykke med dit projekt.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En tur på fødegangen..